Ana içeriğe atla

Güvenlik duvar neden önemlidir?

Firewall Güvenlik Duvarı, bir kuruluşun başlangıçta } belirlenmiş güvenlik } ilkelerine dayalı olarak gelen ve } giden ağ } trafiğini izleyen ve } filtreleyen bir tuzak } güvenlik } aygıtıdır. En temelde, bir güvenlik } duvarı, gene } hususi } bir dahili tuzak } ile umumi } İnte
et arasında oturan engeldir. Bir güvenlik } duvarının temel } amacı, tehdit edici olmayan trafiğe izin } yöneltmek } ve } tehlikeli } trafiği dışarıda tutmaktır. Firewall sistemleri çok } amaçlı } güvenlik } duvarlarıdır.

Firewall (Güvenlik Duvarı) Gelişimi

Firewall gelişimi 1980'lerin sonlarından beri var olmuştur ve } bilgisayarlar arasında aktarılan paketleri veya } baytları incelemek } ayrılmış } kurulmuş ağlar olan paket filtreleri olarak başlamıştır. Paket filtreleme güvenlik } duvarları zaman } hala kullanılıyor olsa da, teknolojinin gelişmesiyle yanında } firewall emniyet } duvarları uzun } bir yöntem } makam } etti.


Gen 1 Virüs
1. Nesil, 1980'lerin sonu, bağımsız PC'lere yönelik virüs saldırıları tüm işletmeleri etkiledi ve anti-virüs ürünlerini sürdü.
2. Nesil Ağlar
2. Nesil, 1990'ların ortalarında, internetten gelen saldırılar tüm işletmeleri etkiledi ve güvenlik duvarının oluşturulmasını sağladı.
3. Nesil Uygulamalar
3. Nesil, 2000'lerin Başı, çoğu işletmeyi etkileyen ve İzinsiz Girişi Önleme Sistemleri Ürünlerini (IPS) yönlendiren uygulamalardaki güvenlik açıklarından yararlanıyor.
4. Nesil Yük
4. Nesil, Yaklaşık. 2010, çoğu işletmeyi etkileyen ve anti-bot ve sandboxing ürünlerini yönlendiren hedefli, bilinmeyen, kaçamak, polimorfik saldırıların yükselişi.
Gen 5 Mega
5. Nesil, Yaklaşık. 2017, büyük ölçekli, çok vektörlü, gelişmiş saldırı araçlarını kullanan mega saldırılar ve önceden tehdit önleme çözümlerini yönlendiriyor.

1993'te Check Point CEO'su Gil Shwed, ilk pozisyon } denetimli emniyet } duvarı olan FireWall-1'i tanıttı. 27 yıl } sonra } zaman } bir güvenlik } duvarı hala bir kuruluşun siber saldırılara ön } ilk savunu } hattıdır. Yeni Nesil Güvenlik Duvarları okunuşu } Ağ Güvenlik Duvarları dahil geçmek } üzere günümüzün güvenlik duvarları, aşağıdakiler okunuşu } dahil yürütmek } üzere yerleşik özelliklerle fazla } mütenevvi } işlevleri okunuşu } yetenekleri destekler Firewall Güvenlik Duvarı işlevselliği;

Ağ Tehdidi Önleme
Uygulama ve Kimlik Tabanlı Kontrol
Hibrit Bulut Desteği
Ölçeklenebilir Performans


https://bit.ly/3h14dlU

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toptan İç Çamaşır Nasıl Bulurum

Bay ve bayan toptan iç çamaşırı modelleri imalat fiyatına sizlere sunulmaktadır. Yeni sezon erkek ve kadın iç çamaşırları toptan fiyatlar ile kapınıza kadar geliyor. Tamamı yerli üretim olan iç çamaşırı modellerimiz Türk standartlarına uygun olarak üretilmekte ve sağlığa zararlı hiçbir madde içermez. Güvenerek satın alacağınız toptan erkek iç giyim modellerimizi inceleyip, sipariş vermek için bize ulaşabilirsiniz. Giyim sektörü her zaman vazgeçilmez ihtiyaçlara cevap veren bir sektör olmuştur. İç giyimden tutun bebek giyimi, toptan çocuk iç giyim , erkek ve bayan giyimi gruplarına kadar her türlü toptan iç çamaşır ihtiyaçlarınızı en uygun fiyatla temin edebilirsiniz. Giyimde kalite, sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ürünlerin sağlık açısından zarar vermeyecek nitelikte üretilmesi, modern çizgilere sahip olması müşteri memnuniyeti sağlayacaktır. Özellikle Toptan İç Giyim ihtiyaçlarınız için zengin ve farklı model seçenekleri ile imalat fiyatına sizlere sunulan ürünleri ucuz