Ana içeriğe atla

Grip aşısı nedir? ne işe yarar?


Grip artık hemen hemen hepimizin bildiği gibi her sene çok sayıda bireyin ciddi olarak rahatsızlanmasına sebep olan bir hastalık türüdür. Genel olarak titreme ve ateş ile kendini gösteren gribin belirtileri arasında burun tıkanıklığı, burun akıntısı, vücut ağrıları ve ciddi halsizlikte de oldukça sık olarak görülmektedir. Bazen nezle ile karıştırılsa da grip nezleye oranla çok daha şiddetli bir hastalığı beraberinde getirmektedir. Bu sebeple de hayati tehdit içermekte ve düşük oranla dahi olsa ölüm riski taşımaktadır. Grip genel olarak yediden yetmişe herkeste görülebilen bir rahatsızlık olsa da bazı bireylerin gribe yakalanma riskleri diğerlerine göre çok daha yüksektir.

Gribe Yakalanma Riski Yüksek Olan Kimseler

Bakanlık gribe yakalanma riski yüksek olan kimseleri belirlemiştir ve söz konusu gruba giren kişilerin grip aşılarını ücretsiz olarak karşılamaktadır. Bu gruplandırmaya göre gribe yakalanma riski yüksek olan kimseler;

• Yaşlı bakımevi ve huzur evinde kalan kimseler
• 65 yaş ve üzerinde olan kimseler
• Astım da dâhil olmak üzere kalp - damar sistemi ve kronik akciğer hastaları,
• Kronik böbrek hastaları ve şeker hastaları
• Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler
• 6 ay ile 18 yaş arasında olan ve çok uzun süreli aspirin kullanan kişiler.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi söz konusu bireylerin grip aşıları Sosyal Güvenlik Kurumunca Sağlık Uygulama Tebliği gereğince karşılanmaktadır. Söz konusu bireyler hekime başvurarak reçetelerini aldıktan sonra en yakın eczanelerde aşılarını ücretsiz olarak yaptırabilmektedir.

Bir kesim için oldukça faydalı bir uygulama olan grip aşısı herkese uygulanmaktadır. Bazı kimselerin grip aşısını kesinlikle yaptırmamaları gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Toptan İç Çamaşır Nasıl Bulurum

Bay ve bayan toptan iç çamaşırı modelleri imalat fiyatına sizlere sunulmaktadır. Yeni sezon erkek ve kadın iç çamaşırları toptan fiyatlar ile kapınıza kadar geliyor. Tamamı yerli üretim olan iç çamaşırı modellerimiz Türk standartlarına uygun olarak üretilmekte ve sağlığa zararlı hiçbir madde içermez. Güvenerek satın alacağınız toptan erkek iç giyim modellerimizi inceleyip, sipariş vermek için bize ulaşabilirsiniz. Giyim sektörü her zaman vazgeçilmez ihtiyaçlara cevap veren bir sektör olmuştur. İç giyimden tutun bebek giyimi, toptan çocuk iç giyim , erkek ve bayan giyimi gruplarına kadar her türlü toptan iç çamaşır ihtiyaçlarınızı en uygun fiyatla temin edebilirsiniz. Giyimde kalite, sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Ürünlerin sağlık açısından zarar vermeyecek nitelikte üretilmesi, modern çizgilere sahip olması müşteri memnuniyeti sağlayacaktır. Özellikle Toptan İç Giyim ihtiyaçlarınız için zengin ve farklı model seçenekleri ile imalat fiyatına sizlere sunulan ürünleri ucuz